Jambalaya

På 80-talet när jag var småbarnsmamma lagade jag mycket mat. Det här receptet hittade jag på en kartong m skalade räkor.

Jambalaya

3 hg rökt skinka (går också att bytas ut mot någon stark korv)

1 liten grön paprika

1 liten röd paprika

1 gul lök

hackas och får puttra i 3 msk margarin i en stekgryta i ungefär 5 min. Tillsätt

2 fint hackade vitlöksklyftor

1/2 brk krossade tomater

1 pkt skalade räkor (ca 200 g)

salt och vitpeppar

några stänk tabasco (går att utesluta)

Häll till sist i

4 dl vatten

2 dl ris

1 buljongtärning

och låt det puttra under lock 20-25 min tills riset är färdigt. Strö över lite klippt persilja

För att det ska bli perfekt är det bättre att lägga i räkorna i slutskedet och bara röra ned dem så att de inte blir så sega

 

 

1 kommentar

Under Recept & Mat

Ett svar till “Jambalaya

  1. JK

    Och gott blir det 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.