På 80-talet när jag var småbarnsmamma lagade jag mycket mat. Det här receptet hittade jag på en kartong m skalade räkor.
Jambalaya
3 hg rökt skinka (går också att bytas ut mot någon stark korv)
1 liten grön paprika
1 liten röd paprika
1 gul lök
hackas och får puttra i 3 msk margarin i en stekgryta i ungefär 5 min. Tillsätt
2 fint hackade vitlöksklyftor
1/2 brk krossade tomater
1 pkt skalade räkor (ca 200 g)
salt och vitpeppar
några stänk tabasco (går att utesluta)
Häll till sist i
4 dl vatten
2 dl ris
1 buljongtärning
och låt det puttra under lock 20-25 min tills riset är färdigt. Strö över lite klippt persilja
För att det ska bli perfekt är det bättre att lägga i räkorna i slutskedet och bara röra ned dem så att de inte blir så sega
Och gott blir det 🙂
GillaGilla