the Amazing Spider-Man

Jag är inte speciellt förtjust i serietidningar och ännu värre är det att se en serietidning på film, för det är exakt så jag upplevde the Amazing Spider-Man, den nya Spindelmannen-filmen.

45 minuter in i filmen tyckte jag att allt som kunde visas hade visats. Filmen var liksom klar, allt som kom efter var bara för att göra en film som skulle kunna visas på bio. Hade de istället valt att göra the Amazing Spider-Man som en TV-serie så hade de lyckats bättre.

Jag var ingen fan som barn att läsa Spindelmannen-tidningarna, jag föredrog Fantomen och Modesty Blaise, så jag har bara ett litet hum om originalhistorien. JK var upprörd över att de hade avvikit från originalhistorien, men för mig personligen så baseras ju alltid en film på en originalhistoria, den är inte originalhistorien.

Stora delar av filmen är datoranimerad, tekniken går ju hela tiden frammåt, och fantasin att kunna labba i en dator med 3D-grafik är fantastisk. Men tyvärr är nog verkligenheten långt borta, utan man får nog fortfarande sitta och ympa in celler för hand i försöksdjuren.

Sen har ju jag lite svårt för när 25+ skådespelare ska föreställa vara 17-åringar, det blir inte verklighetstroget, en tonåring har inte växt till sig riktigt, varken i kropp, tal eller minspel, men har man mognat och levt, har man skaffat sig ett annat kroppsspråk.

Så för mig på det hela taget var filmen en totalflopp.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Film/TV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s