Blodssystrarna av Michael Mortimer

blodssystrarna

Blodssystrarna av Michael Mortimer är den tredje boken i thrillserserien om Alma, Ida och Lasse som letar efter det som kallas Fossildrottningen. De jagas jorden runt som terrorister av polisen, av andra som är lika intresserade av stenen och samtidigt letar de också efter Idas mamma Eva och försöker följa ett spår hon har lagt ut i gåtor.

De två första böckerna tyckte jag var ganska spännande och intressanta, men den här tredje boken är så fullpackad med information och rundsnack med tekniska och vetanskapliga termer att den blir alldeles för tråkig.

Så här skriver adlibris: ”Urmakare Axel Ljunger i Stockholm får i uppdrag att laga ett märkvärdigt gammalt fickur. Kort därefter spårar ett tåg ur på Årstabron – i samma ögonblick som uret stannar.
Samtidigt har Ida Nordlund, hennes mormor Alma och styvpappan Lasse hållit sig gömda på en gård i Spanien, där de har forskat på Fossildrottningen, den hemlighetsfulla sten som en gång hittades av Linnélärjungen Daniel Solander. Men gömstället röjs och de måste ta till flykten.
För att lösa stenens mysterium och förhindra fler katastrofer måste de få tag i Idas mamma Eva, som har försvunnit och efterlämnat märkliga matematiska kalkyler. Spåren går via reliker sänkta i ett träsk på Visingsö, filmstjärnan Charles Bronson, trimaranbåtar, bortglömda guldgruvor och det märkliga Voynichmanuskriptet.
Blodssystrarna är den tredje delen i Michael Mortimers thrillerserie om Ida Nordlunds jakt på sin försvunna mamma och försöket att rädda världen från en ekologisk kollaps.”

1 kommentar

Under Böcker / Ljudböcker

Ett svar till “Blodssystrarna av Michael Mortimer

  1. JK

    Det är en balansgång mellan för mycket fakta och bra historia 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.