Dubbelbokat av Sophie Kinsella

dubbelbokat

Dubbelbokat av Sophie Kinsella är en så kallad feel good roman. Två helt skilda familjer har fått låna en väns villa i Spanien. Ingen familj vet om den andra. När de kommer dit blir det så klart  trubbel. Det visar sig att pappan i ena familjen har tidigare haft ett förhållande med mamman i den andra familjen, innan de bildade familj med sina nuvarande respektive.

Den andra mannen brottas med att hans bank har blivit uppköpt av ett riskkapitalbolag och han oroar sig för sitt jobb. Mamman i den andra familjen oroar sig för renoveringen av deras flotta villa. Och där emellan finns barnen som pockar på uppmärksamhet.

Boken är lättläst och ganska ytlig. Självklart ordnar allt upp sig i slutänden. Det är några timmars tidfördriv, mer är det inte.

Så här skriver adlibris: ”Vad händer när två familjer tvingas bo i samma sommarhus en hel vecka? Vilka hemligheter dyker upp och står de verkligen ut med varandra?
Chloe behöver verkligen semester. Hon är så trött på att sy bröllopsklänningar och hennes man är deprimerad efter neddragningar på företaget där han jobbar. Då erbjuder hennes rike vän Gerard att låna ut sitt sommarhus i Spanien – perfekt!
Hugh är olycklig. Hans fru ägnar sig åt shopping och renovering och han får arbeta hårt för att ha råd med allt. Han har nästan aldrig tid att umgås med sina barn och känner dem inte alls. Sådan tur att hans vän Gerard har erbjudit dem att låna ett hus i Spanien så att han kan vila ut.
Båda familjerna anländer till sommarhuset och får en chock. Gerard har dubbelbokat dem. Besvärat försöker de komma överens, men spänningarna stiger i värmeböljan. Vem får ihop det med vem och vilka har ett förflutet tillsammans?”

Lämna en kommentar

Under Böcker / Ljudböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.