En doft av död av Andrew Taylor

en-doft-av-dod

En doft av död av Andrew Taylor en roman om en man som kommer till New York under amerikanska frihetskriget. Han är en tjänsteman från London och kungatrogen, hans uppdrag är att ta in uppgifter från de kungatrogna markägarna och presentera deras krav till myndigheten i London.

Han blir inkvarterad hos en domare, hans fru och deras vackra svärdotter. Självklart blir han precis som alla andra män förälskade i den vackra Arabella, trots att han har en fru och dotter som väntar därhemma. Han blir inblandade i en massa konstigheter och får udda vänner både här och där. En spännande berättelse som för dig tillbaka till 1770-talets New York och dess omgivningar.

Så här skriver Adlibris: ””Det här är en berättelse om en kvinna och om en stad. Jag såg staden först, skymtade den på avstånd där den skimrade som det nya Jerusalem i den nedgående solens gyllene strålar. Jag anade landets ljuva dofter och närheten till allt grönt och växande efter veckorna på det öde havet. Vi hade precis passerat genom sundet mellan Long Island och Staten Island och gled ut i den övre New York-bukten. Det var söndagen den 2 augusti 1778.”
I centrum i En doft av död står den vackra och gåtfulla Arabella. Hennes make är saknad i kriget. Och när den brittiska statstjänstemannen Edward Savill anländer till New York för att stödja de Englandstrogna lojalisterna i kampen mot revoltörerna får han bo hos Arabella och den respekterade Wintourfamiljen. När ett lik hittas i slummen kastas Savill in i en komplicerad mordutredning. En mordutredning som har potential att ändra maktbalansen i vid bemärkelse.”

Lämna en kommentar

Under Böcker / Ljudböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.