Den nakne ambassadören av Magnus Zaar

den-nakne-ambassadoren

Den nakne ambassadören av Magnus Zaar är en spänningsroman om UD, SIDA och bistånd till Afrika.

Clara är i onåd på UD och är satt att i princip sortera papper. Men den svenska ambassadören i Östkongo är försvunnen och den enda som har erfarenhet från det landet är Clara, som också är försumbar. Hon tar med sig sin dotter Bianca och åker till Östkongo för att leta reda på ambassadören, tysta ned hela historien och resa hem igen.

Men inget blir som något tänkt sig, ambassadören är död, det pågår ogentligheter både på ambassaden och samarbetet med landet. Clara börjar rota och upptäcker att det allt är inte är som det ser ut på ytan.

Magnus Zaar skriver lätt, tydligt och spännande, boken är helt enkelt en bok som man ogärna lägger ifrån sig.

Så här skriver adlibris: ”FÖRSTA DELEN I SERIEN OM DEN UNGA DIPLOMATEN CLARA FABRE. När den svenske ambassadören i Östkongo oväntat försvinner, beslutar sig ledningen för det svenska Utrikesdepartementet, bränt av flertalet politiska skandaler, att skicka ner den unga, egensinniga och rättframma diplomaten Clara Fabre. UD klarar inte av fler braskande löpsedlar och kvällstidningsdrev och Claras uppdrag är att täcka upp för något som ser ut att kunna bli en besvärande situation. Clara, ensamstående mamma till tvååriga Bianca, måste åka iväg och tar med sig dottern. I Afrika hittar hon så småningom ambassadören – död. UD tystar ner saken, men Clara förstår att det är någonting som inte stämmer. Då händer det slag i slag: ett inbrott, en uppdykande kongolesisk minister, en polis som visar sig inte existera, ett möte med Claras afrikanska väninna Miss Masindi, som har råkat väldigt illa ut. Clara vet inte längre vem som är vän och vem som är fiende.”

Lämna en kommentar

Under Böcker / Ljudböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.