I stället för dig av Sofie Sarenbrant

i-stallet-for-dig

I stället för dig av Sofie Sarenbrant är en slags fortsättning på hennes första bok Vecka 36, men man behöver inte ha läst den för att läsa denna bok.

Det har gått 16 år sedan Agnes blev kidnappad och födde sitt barn i fångenskap. Hon har hela tiden saknat det barn som hon aldrig fick hålla i och det har påverkat hela familjen. Hennes man har en kärleksaffär med hennes bästa väninna och hennes dotter känner som hon aldrig har dugt, det enda mamma gör är att sörja den son som aldrig levt med familjen.

Nicole som nu är 18 år bestämmer sig för att göra sin mamma glad och börjar leta efter sin försvunna lillebror och beger sig till Skåne där allt hände, men någon vill inte att Nicole ska ta reda på sanningen.

Så här skriver adlibris om boken: ”Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken hon födde slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa.
I dag lever Agnes ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton år gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om sin bror.
Men det är fler personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in i är det för sent att dra sig ur.”

2 kommentarer

Under Böcker / Ljudböcker

2 svar till “I stället för dig av Sofie Sarenbrant

  1. JK

    Låter både dramatiskt och tragiskt.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.