En av våra favoritrestauranger ligger i Naples, Florida. Förra gången vi var här i Florida hade vi varit på utflykt till Everglades och på vägen hem blev jag så sugen på en rejäl köttbit med bearnais. Jag letade på gpsen och hittade denna restaurang – Bleu Provence.
Nu är vi tillbaka och självklart gör vi ett besök på vår favorit.
Denna gång började vi med ett varsitt glas champagne, förrätten var bay scallops (se bild), sen åt jag filé mignon med bearnais och potatisgratäng medans Joakim åt sea bass med tryffelpotatismos. Till efterrätt valde jag pavlova och Joakim en creme brulée. Eftersom Joakim körde fick han dricka vatten resten av middagen medans jag drack ett gott glas röd bordeaux till varmrätten.
Allt var perfekt, servicen är bra och personalen extremt trevliga och maten är excellent tillagada, mitt filé var så fin att man knappt behövde skära den trots att jag beställde medium-rare.
Och visst kostar det att gå på den här restaurangen, men det är värt varenda krona.
Om allt faller på plats, firar jag min födelsedag där nästa år.