The Hundred Code

kinopoisk.ru

kinopoisk.ru

Just nu följer vi en TV-serie på HBO Nordic som heter The Hundred Code. Det är en polis-serie med anknytning både till New York och Stockholm.

Det sker mord i New York och polisen Tommy Conley (Dominic Monaghan) upptäcker att det finns ett samband mellan morden där och i Sverige, så han beger sig till Sverige för att försöka få  hjälp av den svenska polisen. Mikael Eklund (Michael Nyqvist) som snart ska sluta för att gå till den priva sektorn får i uppdrag att hjälpa den amerikanska polisen, vilket inte gör honom speciellt glad.

I Sverige har man inte ens en aning om att flera mord som har begåtts har ett samband, men Tommy lyckas bevisa det och de blir ganska förskräckta på Stockholms-polisen och sätter in resurser för att läsa dessa mord. De bildas en liten grupp där Mikael bär ansvaret.

Samtidigt brottas Mikael med sitt privatliv, hans fru har gått bort i en sjukdom, hans dotter Hanna (Felice Jankell) är arg på honom eftesom han var otrogen med sin chef under fruns sjukdom. Hanna (17 år) krånglar in sig i en relation med polisen Göran (Peter Eggers).

Serien är bra spelad med intressanta karaktärer och nu är upplösningen nära (hoppas jag)

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Film/TV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s