Mrs Angels tårtbageri av Gaile Parkin

mrs-angels-tartbageri

Mrs Angels tårtbageri av Gaile Parkin är en annorlunda bok mot vad jag brukar läsa. När jag valde boken trodde jag att den skulle vara ungefär som Marita Conlon-McKenna, feel good-roman men kanske med en liten svår historia och ett lyckligt slut. Och visst är väl boken skriven på det sättet, men ändå helt annorlunda. Jag har aldrig tidigare direkt läst en afrikansk roman, för även om författaren är vit och boken handlar Rwanda och Kigali och människorna som bor i ett hus, så är huvudpersonen en svart kvinna.

Angel är tårtbagerska, hon bakar sina tårtor till olika festligheter hemma, folk kommer hem till henne för att beställa tårtor. Varje kapitel handlar om ett tillfälle som hon bakar tårtor till, men samtidigt får man också läsa om personen som beställer tårtan, så det blir en bok om många personers olika livsöden, samtidigt som man får följa Angels egna.

Jag vet inte vad jag ska tycka om boken, å ena sidan kunde jag inte släppa den utan låg hela natten och läste, å andra sidan hade jag svårt att ta till mig skrivsättet och språket.

Lämna en kommentar

Under Böcker / Ljudböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.