Arvet från Stonehenge av Sam Christer

arvet-fran-stonehenge

Arvet från Stonehenge av Sam Christer är en fantastisk roman som är skriven med en uns livlig fantasi, ett uns fakta och massor av kärlek. Och då menar jag inte kärlek mellan älskande utan kärlek till det skrivna ordet, till Stonehenge och till vilka fantastiska konspirationer man kan få till om man har tillräckligt med fantasi.

Gideon Chase får veta att hans pappa har dött genom självmord, han reser till huset som han lämnade för många år sen och inte haft någon kontakt med sin pappa sen dess. Han hittar sin pappas dagböcker, som är skrivna i kod, och han lyckas tyda dem och får en fruktansvärd och fantastisk historia berättad för sig som pågått i årtionden. Vem var egentligen hans pappa? Och hade Gideon haft en dödlig cancersjukdom som barn, samma som dödade hans mamma? Ju mer han gräver i det som han fått veta, ju farligare blir det.

Samtidigt har vice presidenten av USAs dotter blivit kidnappad och polis och FBI är övertygad om att det är farliga, internationella terrorister som kidnappat henne. Men polisen Megan Baker misstänker att det inte är så enkelt utan en aningens mer komplicerat, och lyckas tillsammans med en annan polis som anses vara lite korkad, komma fram till sanningen. Men den sveps undan, så vem eller vilka ligger egentligen bakom kidnappningen.

Det är svårt att släppa boken, man vill verkligen veta vad det är för hemligheter som Gideons pappa bar på och vad är det som egentligen händer vid Stonehenge vid sommarsolståndet?

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Böcker / Ljudböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.