Dimridå av Philip Kerr

Dimridå av Philip Kerr

Så har jag läst bok nr två i Berlin Noir serien – Dimridå av Philip Kerr – och de var minst lika bra som den första boken.

Denna gången blir Bernie Günther kallad till en av de högsta cheferna i Nazityskland för att hjälpa till att utreda morden på unga ariska tyska flickor. Han får än en gång en anställning på Kripo och blir kriminalkommisarie denna gång. Spåren leder honom till en värld han inte alls vill befinna sig i, judehat, hat mot homosexuella och oliktänkande, medium och Gestapo. Han rör sig i de allra högsta kretsarna med Heydrich och Himmler och deras underhuggare. Maktspelet är enormt och alla vill klättra på stegen för att komma Hitler så nära som möjligt.

I boken får man veta att vad som sa utåt till folket var inte hur man egentligen levde inom den höga kretsen. Och det spännande slutet gör att man förstår vilket rackarspel det egentligen var.

Det är en bok som är svår att släppa taget om, jag var tvungen att disciplinera mig så att jag inte läste ut hela boken på en natt, man behöver ju sova också 🙂

Annonser

1 kommentar

Filed under Böcker / Ljudböcker

One response to “Dimridå av Philip Kerr

  1. JK

    wow låter riktigt spännande 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s