Torsdagsänkorna av Claudia Piñeiro

 torsdagsankorna

Torsdagsänkorna av Claudia Piñeiro är en argentisk deckare, något ovanlig men spännande. Fyra män äter middag varje torsdag hemma hos en av dem, en kväll kommer den ena mannen hem tidigare och går upp på takterassen och verkar vara allmänt deppig, dagen efter får man veta att de andra tre männen är döda genom en olycka.

Sen hoppar boken tillbaka till tiden före olyckan och olika personer i bostadsområdet blir berättare i olika kapitel, först i början en aning förvirrande men sammanhanget blir klarare ju närmare slutet man kommer.

Men får en tydlig insyn i det argentiska systemet och skillnaden mellan fattig och rik, och hur man ska hålla skenet uppe.

På baksidan av boken: ”Tre döda kroppar hittas på botten av en pool i ett exklusivt bostadsområde utanför Buenos Aires. De döda männen brukar träffas på herrmiddag varje torsdag. Grannarna är chockade över att det hänt mitt ibland dem. De lever omgärdade av höga stängsel för att stänga ute omvärlden. Bland dem finns ingen fattigdom eller våld bara perfekta trädgårdar och glittrande pooler.
Vad döljer sig bakom den glättiga ytan? Även en till synes bekymmerslös tillvaro rymmer mörka hemligheter som inte låter sig stängas ute av stängsel.
Torsdagsänkorna är mycket mer än en spänningsroman. Den är en svidande skildring av ett samhälle på väg att falla samman inifrån.”

 

Lämna en kommentar

Under Böcker / Ljudböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.