Bröllopskaos

Bröllopskaos

Vi var på förhandsvisning av den franska filmen Bröllopskaos,  och det är nog en av de roligaste filmerna jag har sett på år och dag.

Den borgerliga  katolska familjen där pappa är advokat och mamma är hemmafru har fyra välutbildade döttrar, och de gifter sig på löpande band, den första med en muslim, den andra med en jude och den tredje med en kines, allt till föräldrarnas förtret, nu sätter de allt sitt hopp på den yngsta dottern att hon ska gifta sig med en katolik. De till och med ordnar en överraskningsdejt med grannens som som är hemma på semester från New York, just för att han är katolik, men han är väldigt ful. Men se det passar inte alls dottern, för vad föräldrarna inte vet är att dottern redan har en fästman som  hon bor ihop med, och nu ska hon berätta det för sina föräldrar. Deras första fråga är om han är katolik, och det kan hon svara ja på. Vad de inte vet är att han är svart.

Bröllopsbestyr, och nu kommer alla mänsklighetens fördomar fram, om raser och religon, om färg och kultur. Det fransmännen lyckas med och som amerikanare och engelsmän ofta misslyckas med, är att det aldrig blir plumt, roligt på bekostnad av fördomar javisst men aldrig på ett elakt sätt utan på ett mänsklig och trovärdigt sätt.

 

1 kommentar

Under Film/TV

Ett svar till “Bröllopskaos

  1. JK

    Den har humor och man kallar inte alla som har fördomar för rasister för då skulle alla vara rasister 🙂 glimten i ögat finns alltid där

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.