Turist

turist

Turist av Ruben Östlund är en extensiell film om en familj som är med om en katastrof, eller det dom tror är en katastrof och hur de som familj reagerar när det händer.

Hela familje är på skidsemester i alperna, när de sitter och äter lunch kommer en lavin, en kontrollerad lavin, men den kommer närmare restaurangen och det blir kaos, pappa (Johannes Bah Kuhnke) flyr medans mamma (Lisa Loven Kongsli)  stannar kvar och tar hand om barnen. När allt har lagt sig kommer pappa tillbaka som om ingenting har hänt.

Mamma är upprörd och chockad, barnen är chockade men pappa är helt lugn, när mamma försöker prata med pappa som har hänt är han helt oförstående, hans upplevelse är inte alls densamma som hennes. Vilket då gör henne ännu mer upprörd.

Konflikter och avståndstagande, barnens oro för skilsmässa och vänners försök att medla och skapa förklaringar.

När man ser en trailer på filmen kan man tro att det är en slags komedi, vilket det inte alls är, även om det finns ett avsnitt där vännen och hans unga flickvn har en diskussion som urartar och blir rolig pga igenkänningsfaktorn. Annars är filmen tyst, det är få repliker och man undrar och funderar men får aldrig några svar. Slutet på filmen är konstig och ger fler frågor än svar.

Lämna en kommentar

Under Film/TV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.