Tigrar i rött väder av Liza Klaussmann

tigrar-i-rott-vader

Tigrar i rött väder av Liza Klaussmann är en dramatisk roman om USA under andra världskriger och berättelsen fortsätter sedan in på 60-talet.

Det är en fantastisk roman med fantastiska personporträtt, det handlar om de två kusinerna Nick och Helena. De delar sina semesterar i de fantastiska huset på en liten ö på östkusten. Nick och Helenas mammor var systrar, den ena gifte sig rikt den andra fattigt, vilket har präglats deras barndom, men de har ändå hela tiden hållit ihop. Men sen så gifter sig Nick och flyttar till Florida när hennes man kommer hem från världskriget, medans Helena reser till Kalifornien och träffar en man där som lever i en slags dröm om den stora skådespelaren som han ska föreviga i sitt eget heliga museum.

Men varje sommar träffas de i huset på den lilla ön, och det är där allt händer – bråk, samtal, död, kärlek, fester och middagar.

Boken påminner mig en hel del om Ya-Ya flickornas gudomliga hemligheter.

Så här skriver adlibris: ”Under tiden efter andra världskrigets slut tycks världen stå öppen. Helena ger sig i väg till Hollywood för att söka äktenskaplig lycka, medan Nick är på väg att återförenas med sin unge make Hughes, som just ska återvända från kriget.
Men Helenas make är inte mannen han verkat vara, och Hughes kommer tillbaka från kriget sluten och distanserad.
Åter i Tiger House, på 1960-talets rand, försöker Nick och Helena nu tillsammans med sina barn Daisy och Ed återerövra frihetskänslan från förr. Men allt ska komma att förändras när barnen gör en hemsk upptäckt: någon har blivit mördad i närheten av det vackra sommarstället. Släktingarna kastas ut ur sina invanda banor, hemligheter kommer i dagen, och inget i deras liv kommer någonsin att bli sig likt igen.”

Lämna en kommentar

Under Böcker / Ljudböcker

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.