Blodröd måne av Benjamin Percy

Blodröd måne

Blodröd måne av Benjamin Percy är en roman om lykaner (varulvar), men det är ingen romantisk historia utan hur nästan 50% av jordens befolkning är smittad av det virus som gör en till varulv.

Boken är skriven ur ett ganska politiskt perspektiv utan att bli tråkig, och man kan dra paraleller med t ex hur den svarta befolkningen blev behandlad i USA under lång tid.

Boken har tre huvudpersoner, Patrick vars pappa är med i nationalgardet och blir inkallad till tjänst för att åka till Republiken för att försvara urangruvorna, Claire som är lykan, vars föräldrar blir skjutna i hemmet och Chase Willliam, guvernören i Oregon som blir vald till president.

Boken är mycket bra skriven, en del tankar och beskrivningar kan bli lite långrandiga men i det stora hela är boken en tankeväckare om hur vi i dagens samhälle behandlar de som inte är som en själv.

På baksidan av boken står det:”Patrick stiger på ett flygplan som en helt vanlig tonårspojke. När han lämnar det några timmar senare är han den enda överlevande efter ett fasansfullt blodbad.
Regeringsstyrkor sparkar in ytterdörren hos 17-åriga Claire och mördar hennes föräldrar. Hon tvingas fly till den enda släkting hon har, en faster hon aldrig träffat.
Chase Williams tänker ställa upp i USA:s presidentval. Han har svurit att skydda landets befolkning mot det hot som finns mitt ibland dem. Men vem är han egentligen?
Hittills har samhället kunnat kontrollera de smittade – lykanerna, vanliga människor som kan förvandla sig till fasansfulla och blodtörstiga varulvar – med lagar, mediciner och våld. Men efter flygplansmassakern blir samhället oigenkännligt och kampen för mänskligheten tar sin början.
Blodröd måne är både en kärlekshistoria, en övernaturlig thriller och en politisk allegori. Det är en berättelse som skildrar hur vi ser på dem som är annorlunda och hur vi av rädsla för det som är främmande gör det till ett hot. Det är en roman om terrorism, politiskt herravälde, skräck och krig. Och om kärlek över alla gränser.”

Lämna en kommentar

Filed under Böcker / Ljudböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s