Fadersmord av Carina Bergfeldt

Fadersmord av Carina Bergfeldt

Fadersmord av Carina Bergfeldt är hennes debut som deckarförfattare.

Ibland när man har möjlighet att köpa 4 böcker betala för 3, tar jag någon bok för att få ihop till de där 4, egentligen var jag kanske bara ute efter att köpa en ellere två böcker. Den här boken var en jag tar den här. Och jag blev positivt överraskad. Den var riktigt bra.

Boken handlar om en kvinna som blivit misshandlad av sin pappa ända sen hon var liten, inte fysiskt, men psykiskt, han misshandlade ‘bara’ sina fruar fysiskt. Parallelt med historien om hur hon ska gå till väga får vi följa tre kvinnor som på något sätt har eller har haft ett destruktivt förhållande till män.  Anna som jobbar som polis, Ing-Marie som är kriminalreporter på lokaltidningen och  hennes kollega Julia som också jobbar på tidningen.

En kvinna hittas fastfrusen i sjön och Ing-Marie och Julia bestämmer sig för att lösa mordet, mordet som polisen tror är ett självmord och Anna brottas med en chef som är oförskämd och opålitlig.

Genom hela boken funderar man på vem det är som ska mördaren, är det Anna, Ing-Marie eller Julia? Författaren släpper lite ledtrådar här och där, men det är egentligen inte förrän i slutet som man får veta vem det är som ska döda sin pappa.

En riktigt välskriven och bra bok, läs den…

Lämna en kommentar

Under Böcker / Ljudböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.