Invasion Day – Dragon Day

dragon day invasion day

Jag är ett stort fan av katastroffilmer så när vi fick en gratis hyrfilm på Film2Home bestämde vi oss för att hyra Invasion Day – Dragon Day. USAs statsskuld är uppe i över tre triljoner dollar, pengar de är skyldiga Kina, och de kan inte betala tillbaka. Folk blir av med sina jobb inom statsapparaten och Duke Evans (Ethan Flower) som jobbar med programmering och simulering på NSA blir av med jobbet och huset tas över av banken. Familjen bestämmer sig för att flytta till farfaderns hus uppe i bergen tillsammans med Dukes syster Rachel (Jenn Gotzon). I huset bor någon, en mexican – Alonso (Eloy Méndez), och Duke kallar på polisen, när polisen kommer till huset flyger en stor jumbo lågt över huset i bergen och kraschar och sen en till lite längre bort, alla kommunikationer slutar att fungera, TV, internet och telefoner, efter ett tag även el och vatten. Det visar sig att Kina har invaderat USA elektroniskt via satelliter, internet och micro-chips.

Konceptet som katastroffilm är fantastiskt, men i den här filmen, sitter familjen mest och häckar i huset och väntar på att dö, Duke meckar lite med en gammal komradio och de kommer människor till huset som letar efter mat, men den där riktiga spänningen den infinner sig aldrig utan allt blir mer som en gäspning, trots att det faktiskt inte är en omöjlighet med attacker på datanätet idag, vi är extremt sårbara pga att allt ligger online.

1 kommentar

Under Film/TV

Ett svar till “Invasion Day – Dragon Day

  1. JK

    Håller med dig. Känns som man hade en bra idé men sedan fanns det inga flera idéer och filmen blev därefter. Man hamnar mitt i allt utan någon som helst startsträcka och det blir inget riktigt slut heller.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.