Julia av Anne Fortier

Julia av Anne Fortier

Julia av Anne Fortier är en bok som handlar om Shakespears Romeo och Julia, fast originalet, det som föranledde hans historia och Romeo och Julia i moderna tid.

Författaren har vävt samma den nutida historien med ursprungshistorien på ett charmfullt sätt.

Berättelsen är lite väl lång, och i början går det lite trögt att ta sig fram genom snåret, men trots allt fångar den något hos mig som gjorde att jag ville läsa klart.

Så här skriver Adlibris: ”Julia är en gripande roman om en ung kvinna som upptäcker att hennes familjs historia sträcker sig hela vägen till världslitteraturens mest berömda kärlekspar. Julie Jacobs ärver en nyckel till ett bankfack i Italien, och kommer därmed en fascinerande familjehemlighet på spåren. Snart inleds ett vindlande och riskabelt sökande efter sanningen om Julies släkting Giulietta, vars kärlekshistoria med Romeo skakade det medeltida Siena i sina grundvalar. I mötet med ättlingar till de rivaliserande familjerna i Shakespears odödliga verk inser hon att den förbannelse som uttalas i dramat nu vilar över hennes själv och att bara Romeo kan rädda henne – men var är han?”

Anne Fortier föddes i Danmark 1971. Ho är fil dr i idéhistoria vid Aarhus Universitet och debuterade som romanförfattare 2005.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Böcker / Ljudböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.