Får du klä dig som du vill?

skinnbyxor

Eller har du någon hemma, t ex tonåring som tycker?

En av mina kolleger har gjort en ny tatuering (kvinna 40+) av Michael Jackson, alla beundra den och tyckte den var jätteläcker, några av mina arbetskamrater hade inte en aning om vem tatueringen föreställde. En hade vuxit upp i Irak som tonåring, och det spelade inte sån musik där, så det är helt förståligt, den andra (60+) började på universitetet vid 18-20 års åldern och då bestämde hon att hon var vuxen och skulle sluta att lyssna på popmusik.

I samma andetag berättade hon om en väninna som i 40-års åldern hade köpt sig ett par skinnbyxor och hade visat upp dem för henne, hennes son hade sett detta och hade då sagt till sin mamma att om hon klädde sig i skinnkläder skulle han flytta hemifrån.

Jag som sitter bredvid och hör henne berätta detta nästan baxnar av hur otroligt trångsynta dessa berättelser är. Och jag frågar om man måste ha en speciell klädstil beroende på ålder? Absolut svarar hon förnumstigt, man kan ju inte se ut som en tonåring när man är över 40.

För mig slutar diskussionen med att jag säger att ni ska inte tro att jag ser ut så här på min fritid och pekar på min jeans och topp klädsel. Ingen frågar, ingen fortsätter diskussionen.

Jag blir lite skrämd av hur trångsynta och oflexibla en del människor är, självklart får man tycka precis vad man vill, men man måste också låta andra få utrycka sig genom kläder, smycken, smink, tatueringar osv precis som dom vill utan att döma dem om att de ser ut på något speciellt sätt.

Själv längtar jag tills jag kan köpa mig en skinnkjol, tyvärr är jag alldeles för rund om magen för att jag ska hitta någon som passar och sitter snyggt, men snart så har jag förlorat de där usla kilona som jag har lagt på mig under det senaste året då jag inte trivdes på mitt gamla jobb.

Lämna en kommentar

Under Mode

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.