Snabba cash II

Snabba_Cash_2_Snabba_Cash_II_Easy_Money_2_Easy_Money_II

Snabba cash II är en direkt uppföljning av Snabba Cash. JW (Joel Kinnaman) och Mrado (Dragomir Mrsic) sitter i fängelse efter det misslyckade försöket att sno den jugoslaviska maffians pengar.

JW sköt Mrado så han sitter i rullstol, men det är trots det polare. JW ska få sin första permission utan vakter, och ska träffa en av sina polare från Handelshögskolan eftersom JW jobbat med ett dataprogram för börsmarknaden. Men det går inte som han tänkt sig och han avviker från sin permission och fritar Mrado.

Samtidigt kommer Jorge (Matias Varela) tillbaka och har en stor knarkaffär på gång, som han trots sveket förra gången, försöker att sälja till Radovan (Dejan Cukic) den serbiska maffians ledare.

Allt är rörigt och våldsamt, det gäller att hänga med i svängarna. Alla tre är misslyckade typer, och de försöker sig på de snabba klippen gång på gång, som aldrig går i lås. Ska det funka denna gång?

Förra filmen var regisserad av Daniel Espinosa som hade gjort en hårdkokt amerikansk deckare av storyn, denna gång är det Babak Najafi som axlar manteln, men han når inte riktigt fram på samma sätt som Daniel, filmen är inte dålig, men rörigare och en aningens osammanhängande.

Som alltid ska man komma ihåg att filmerna är baserade på Jens Lapidus bok Snabba Cash

Lämna en kommentar

Under Film/TV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.