Nattfjärilen av Saskia Walker

nattfjärilen

Nattfjärilen av Saskia Walker är första delen i Maleficiumtrilogin som ska vara en erotisk bereättelse  om tre syskons upplevelser i 1700-talets England.

Första boken handlar o m Jessica Taskill som försörjer sig som hora, för att hon tycker om sex. Men hon blir satt i fängelse anklagad för häxeri men blir räddad av Gregor Ramsay som vill använda henne för att hämnas på en gammal fiende.

Saskia Walker ska tydligen vara en erkänd erotikaförfattare men jag måste säga att jag gillar inte alls hur hon skriver. Det blir ganska platt och sexscenerna i böckerna passar inte alls ihop med resten av berättelsen.

Jag har de andra två böckerna i serien, men det är inte så att jag känner nu måste jag läsa klart de andra två för att se hur det går, utan de får ligga ett tag till jag har lust på dem.

Så här skriver Harlequin om boken: ”Det är en mörk tid, och en stark kvinna
gör vad hon kan för att överleva.
Även om det innebär att låna ut sin kropp
för en handfull mynt

Jessica Taskill lever med det plågsamma minnet av att bevittnat hur hennes mor brändes på bål, anklagad för häxeri. Och precis som sin mor har Jessica gåvan – en kraftfull magisk förmåga som hon måste hålla dold. Ändå beskylls hon för att vara häxa av en rival. Jessica hamnar bakom galler i väntan på en säker död när en dubiös präst dyker upp i den mörka fängelsecellen och begär tjänster hon aldrig hört någon i prästkläder uttala.

Gregor Ramsay är emellertid lika helig som djävulen själv, men hans löfte om frihet i utbyte mot de speciella tjänsterna kan bli hennes räddning. Snart finner hon sig vara fast i en överenskommelse där hon ska förföra och förgöra Gregors dödsfiende. Ett avtal som blir alltmer motbjudande att genomföra då Gregors åtrå till henne blir starkare – och svårare att motstå. Kanske bör Jessica trots allt gå med på hans plan för på samma sätt som han använder henne för sina behov kan hon utnyttja honom för sina egna.”

Lämna en kommentar

Under Böcker / Ljudböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.