Skumtimmen

Skumtimmen

Igår var jag och JK på förhandsvisning av Skumtimmen. Långsammare och tråkigare film får man leta efter. Skumtimmen är baserad på en deckare av Johan Theorin. Jag tror jag bara har läst någon enstaka bok av honom tidigare och efter sett filmen förstår jag varför han inte är någon favorit hos mig.

Historien börjar med att en ung man är ute och går med sin hagelbössa och stöter på två tyska soldater på Alvaret, han skjuter dem till döds och blir sen tvungen att fly, på tåget till Borgholmen kommer polismästaren och han skjuter honom också. Detta utspelar sig alltså på 30-talet.

Sen förflyttas vi till 1993 då Julia (Lena Endre) kommer till Öland för att sälja sin pappas hus som har hamnat på pensionärsboende. Gerlof (Tord Peterson) och hans vän håller på och forskar i hur Gerlofs barnbarn Jens (Johan Sundberg), Julias son, försvann en dag på 70-talet.

De sätter saker och minnen i rörelse som legat gömt i 20 år. Och det är låååångsamt  och låååångsamt och ingenting händer, och för att försöka öka spänningen på ingenting som händer har de lagt på någon plinkande pianomusik som gör att det bara blir irriterande, det känns inte ens ‘smygigt’.

Så spar dina pengar och vänta tills filmen kommer på TV, då kan du se den istället.

skumtimmen bok

 

1 kommentar

Under Film/TV

Ett svar till “Skumtimmen

  1. JK

    Eller man kan hyra den och spola förbi det lååååångsamma. Då blir det bara typ 45 minuters avsnitt 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.