Bon appétit! – ”Les saveurs du Palais”

Les saveurs du Palais

Bon appétit är historien om Danièle Delpeuch som blir kallad till det franska presidentspalatset för att bli François Mitterrand privata kock.

”Hortense Laborie (Catherine Frot) driver ett litet framgångsrikt värdshus i den lilla staden Périgord när hon en dag får ett oväntat erbjudande hon inte kan tacka nej till. Hon har handplockats via rekommendationer för att bli den franske presidentens (Jean d’Ormesson) personliga kock och kastas direkt in i hetluften i Élyséepalatsets kök.

Hennes rättframma sätt och helt nya approach vid spisen retar machokockarna i palatsets storkök och de gör vad de kan för att hon ska misslyckas. Hortenses arbete blir inte lättare av att hon inte får veta vad presidenten önskar för mat. Hon bestämmer sig för att söka upp presidenten och få ett svar.”

Filmen börjar med att ett australiensiskt filmteam ska följa den nya kocken på hans resa till den franska kolonin på Antarktisk, men de upptäcker att där finns redan en kvinnlig kock, med ett förflutet hon inte vill prata om. De hör rykten från de andra medlemmarna i expeditionen att hon har varit kock hos den franska presidenten och när de försöker intervjua henne vänder hon dem bara rygggen. Parallelt får man se hennes historia.

Filmen är lågmäld, utan några direkt överraskningar, det finns några roliga inslag, men mest är det ett drama om hur en kvinna från landsbygden blir satt i händelsernas centrum som den franska presidentens privata kock.

En trevlig film med många konstiga maträtter.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Film/TV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.