Berliner Kafferösteri

berliner-kafferösterei

Berliner Kaffeerösterei är ett trevligt café på Uhlandstrasse en tvärgata till Kurfürstendamm (Ku’damm).

Sofie och jag hittade dit eftersom vi skulle till en affär som låg precis brevid, men eftersom affären vi skulle till inte öppnade förrän kl 12, bestämde vi oss för att ta en lunchfika.

På menyn finns kaffe från hela världen i alla möjliga varianter. Även alla sorters te och choklad. Eftersom det är i Tyskland kan man självklart få vin, öl och sprit att dricka också.

Varje café i Berlin har en stor mängd med bakverk, tårtor, kakor, bröd och croissanter. Det jag kan sakna är en vanlig bulle.

Se menyn här

Man kunde även få olika sorters smörgåsar, sallad och paj och självklart frukost, det verkar som alla Berlinare äter sin frukost ute på café.

Jag tog en ost- och skinktoast och drack grönt te med citronsmak och Sofie tog en äppelpaj och drack choklad till.

Sofie: ”Det bästa med chokladen var att jag fick blanda den själv, jag fick ett glas med varm skummad mjölk och ett glas med chokladpellets brecvid. Sen var det bara att röra ner så mycket pellets jag vill ha. Allt beroende på styrka på chokladen, Det gillar jag då jag avskyr stark varm choklad.”

Lokalen var avkopplande och trots att det satt fler människor där inne kändes det aldrig störande. Dessutom har de en stor uteservering som är jättemysig att sitta på, titta på folk och bara njuta av Berlin som strosar förbi.

Serveringen var trevlig och hjälpsam, eftersom Sofie är vegeterian har hon ofta frågor om ingredienser men det var inga problem över huvud taget.

När vi gick därifrån var det med en känsla av belåtenhet och att man önskade att stället skulle finnas i Stockholm för då hade det absolut blivit ens stamställe.

På tisdagen som var vår hemresedag, hade vi många timmar att spendera innan vi kunde åka ut till flygplatsen. Så vi bestämde oss på förmiddagen att gå tillbaka till caféet för att ta en fika.

Vädret är fint och vi bestämmer oss för att sitta ute den här gången.

När servitrisen kommer för att ta upp vår beställningen tittar hon inte riktig på oss, men när jag börjar prata och säger att jag vill ha grönt te, hajjar hon te och tittar upp och ser att det är vi. Frågar om vi vill ha samma och dricka som förra gången. Och det tackar vi ja till.

Jag är lite hungrig och frågar Sofie om hon vill dela en frukost med mig. Jag tittade igenom meny och bestämde mig för vad de kallade för en ost-frukost. Jag trodde jag skulle få en korg med bröd och några skivor ost med lite grönsaker och ost.

In kommer en tvåvåningsställning med massor av olika ostar, grönsaker och frukt och en korg med bröd.

berliner ostfrukost

Det var så mysigt att sitta på uteserveringen, mumsa gott bröd och titta på människorna som stressade förbi.

När vi betalade sa servetrisen; Syns vi imorgon? Och jag var tvungen att svara att vi tyvärr åkte hem, men att vi förhoppningsvis syns i maj nästa år.

För en sak är säker, jag kommer att besöka Berliner Kaffeerösterei varje gång jag besöker Berlin.

Lämna en kommentar

Under Recept & Mat, Resor / Semester

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.