Terra Nova säs 1

Terra-Nova

JK och jag har precis sett klart säsong 1 av Terra Nova på Netflix. Och det är tråkigt att TV-bolaget inte var intresserad av att göra en fortsättning och att den inte heller gick att sälja till något annat TV-bolag.

År 2149 är jorden utarmad och miljöförstöringen är stor, folk måste gå med masker för att kunna andas och det finns restriktioner om hur många barn man får ha.

Forskarna har upptäckt en tidsreva och man kan åka 85 milj år tillbaka i tiden. Man har skapat en ny koloni och antingen rekryteras folk eller så vinner man en plats i ett lotteri för att få komma till den nya kolonin.

Familjen Shannon har skaffat sig ett tredje barn som upptäcks vid en razzia, när Jim Shannon (Jason O’Mara) inser att de ska ta hans barn ifrån honom överfaller han soldaterna och får därför sitta i fängelse. Under tiden rekryteras han fru Elisabeth Shannon (Shelley Conn) till kolonin eftersom hon är en framstående kirurg. Hon bestämmer sig för att hon ska hjälpa Jim att fly och att de tillsammans ska ta sig till kolonin på den 10e pilgrimsresan.

De måste även komma på hur de ska ta med sig sitt tredje barn Zoe (Alana Mansour) som egentligen inte existerar enligt myndigheterna.

Det riktiga äventyret börjar när de anländer till Terra Nova kolonin, hur ska familjen klara sig bland förhistoriska djur, nya växter och mat och att leva under Commander Taylors (Stephen Lang) befäl?

Det är en spännande sci-fi serier, en av de bättre som har gjorts på länge.

1 kommentar

Under Film/TV

Ett svar till “Terra Nova säs 1

  1. JK

    Förbannat tråkigt att det som är riktigt bra läggs ned efter en säsong medan så mycket annat skräp bara fortsätter och fortsätter. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.