Bioklubbskväll med En oväntad vänskap

SF bjöd sina bioklubbsmedlemmar på en förhandsvisning av En oväntad vänskap.

Jag visste ingenting om filmen, mer än att det har gått väldigt bra i fransktalande länder, gått om Amelie från Montmarte och spelat in mer pengar än Visitatörerna.

Filmen handlar om en handikappad man som behöver en assistent dygnet runt, Driss är där, inte för att söka jobbet, utan för att vara där och ‘sökt’ jobbet och få en signatur på ett papper till arbetsförmedlingen så att han kan få socialbidrag.

Men Francois gillar Driss och utmanar honom så att han går med på en månads provanställning. Driss blir samma kväll utslängd från sitt hem eftersom han varit borta i 6 mån och hans mamma vill inte veta av honom.

Vi får följa Francois och Driss och se hur deras vänskap växer. Driss bryr sig inte om att Francois är handikappad utan tar honom rätt upp och ner, med handikappskämt och marijuanajointar.

Filmen är stundtals väldigt dråplig och rolig och samtidigt som det finns ett allvar. Man driver inte med handikappade på något fult sätt utan det finns hjärta med hela tiden.

Filmen är baserad på den sanna historien mellan en rik handikappad man och hans vårdare.

Att filmen var på franska? Spelade absolut ingen roll, den var bra trots det 😉

Men sen det där med bioklubbskväll, SF hade lockat med att alla skulle bli bjudna på snacks o dricka. Vi var på Filmstaden Söder och man fick stå i kö i trappan ned till Salong 1, för att paradera förbi ett bord där det stod minikartonger med popcorn, kartonger med något slags sourcreme snacks, man fick ta en coca-cola eller en bonaqua mineralvatten, men innan jag och JK hann fram till bordet, var alla popcornen slut. De ropade ut att det skulle komma mer. Det kom 10 kartonger till, som var slut när vi kom fram till bordet, jag dricker ju inte kolsyrad så jag hade köpt mig en bonaqua stilla innan vi gick ned, med JK tog en bonaqua med bubblor och sourcreme snacksen. Jag gissar på att de som stod längst bak i kön för att komma in till biosalongen, den fick ingenting alls. Väldigt dåligt att SF tycker jag, ALLA ska få popcorn om det är medlemskväll.

Lämna en kommentar

Under Film/TV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.