Mayatestamentet av Steve Alten

Mayatestamentet av Steve Alten är en bok som bygger på Mayaprofetian om att världen ska gå under 21 december 2012.

Boken är en blandning mellan en berättelse om hur man ska kunna stoppa det hemska som ska gör att befolkningen på jorden ska utplånas den 21 december och en dagbok som skrevs många årtionden tidigare av en forskare.

Dagboken är skriven på ett vetenskapligt sätt och det finns t o m bilder och foton publicerade i dagboken.

Hela berättelsen är lite överspänd tycker jag, men den är väl underbyggd med Mayakulturen som bakgrund och sen har man dessutom lagt på bl a även Egyptens och Kambodjas pyramider.

Författaren har verkligen fantiserat fritt och jag kan nog påstå att det här är en mer science fiction berättelse än en vanlig roman.

Så här skriver adlibris.com om boken: ”Den unga psykiatridoktoranden Dominique Vazquez ska göra sin AT-tjänstgöring på ett mentalsjukhus. Som studieobjekt tilldelas hon Michael Gabriel, diagnostiserad som paranoid schizofren och isolerad sedan elva år tillbaka. Mick, som är både högintelligent och charmig, använder all sin övertalningsförmåga till att övertyga Dominique om att hon måste hjälpa honom att rymma.
Michaels far, arkeologen Julius Gabriel, har ägnat sitt liv åt att studera mayaindianernas 2500 år gamla kalender, som förutspår att mänskligheten ska gå under den 21 december 2012. Alla tecken pekar på att indianstammen har rätt. Men Michael tror att hans far har varit på väg att lösa gåtan före sin död, och måste nu ut från mentalsjukhuset för att avsluta det hans far påbörjat.”

Lämna en kommentar

Under Böcker / Ljudböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.