Battleship

Battleship är en riktig actionrulle med sci-fi inslag.

Alexander Skarsgård spelar Commander Stone Hopper en framgångsrik militär med en bror som är totalt hopplös – Alex Hopper (Taylor Kitsch). Han hamnar alltid i trubbel och till slut blir Stone trött på honom och säger att antingen tar du värvning eller så tar jag min hand ifrån dig.

Nästa scen är Alex militär på en jagare i den amerikanska flottan.

2005 bestämde sig den amerikanska regeringen för att skicka ut ett meddelande till rymden, man hade hittat ‘den’ planeneten som det skulle kunna finnas liv på, eftersom den i princip var en tvilling till jorden.

Nu kommer det fem flygande objekt genom rymden och kraschar ner på jorden, i Stilla havet och utanför HongKong samtidigt som den amerikanska flottan ska ha en stor övning utanför Hawaii tillsammans med flera andra nationer runt om Stilla havet.

Och självklart ska jagaren som Alex är ombord på åka och undersöka det som landat i havet och självklart ska Alex vara den som bordar den främmande farkosten och självklart är han den som ska pilla och sätta igång allt.

Filmen är välgjord, storyn håller rakt igenom och visst är det en enda två timmar lång propagandafilm för det amerikanska och rätten att slåss för sitt land. Men klarar man att se bortom det, så blir det faktiskt en härlig actionrulle med massor av pangpang och spännande situationer.

Helt klart cool film att se en regnig lördageftermiddag.

1 kommentar

Under Film/TV

Ett svar till “Battleship

  1. JK

    Den var inte så dålig som många påstår. Visst det är som du säger propaganda men ser man bortom all krigshets så funkar filmen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.