Total Recall

Nyinspelningen av Total Recall var bättre än väntat. Eftersom filmen har blivit sågat av de flesta recensenter visste man inte riktigt vad man kunde förvänta sig.

Douglas Quaid (Colin Farrell) är en fabriksarbetare som bor i Kolonin (Australien) och som varje dag reser till UFB (Storbrittanien) för att jobba. Men varje natt vaknar han också av hemska mardrömmar, där han blir tillfångatagen och han är tvungen att släppa taget om sin flickvän som försvinner.

Men den han vaknar brevid är inte samma kvinna som i drömmen, hans fru Lori Quaid (Kate Beckinsale) jobbar som ambulanssjukvårdare i Kolonin.

På väg till jobbet ser han reklam för Recall och han funderar på om han inte ska gå dit för att slippa sina mardrömmar. På Recall ger de dig nya minnen, som en slags trip. Quaid försöker prata med jobbarkompisen Harry (Bokeem Woodbine) om Recall men Harry säger åt Quaid att inte mixtra med hjärnan. En ny arbetare hör deras diskussion och när han blir ensam med Quaid säger han att det inte alls är farligt och ger Quaid ett bonuskort så att han kan göra en resa på Recall.

En kväll när när Quaid kommer hem från jobbet och hans fru sover, är han rastlös och går till puben för att ta en öl med Harry, när de skiljs åt går han till Recall för att testa, men när han ska få sprutan med droger upptäcker de att hans minne redan är manipulerat och in i lokalen kommer poliser och Quaid dödar dem alla och lyckas fly.

Helt plötsligt börjar ett helt nytt liv för Quaid där han är jagad av polisen och han fattar ingenting. När han kommer hem och berättar allt för sin fru överfaller hon honom och försöker döda honom, och han fattar ännu mindre.

Han lyckas fly och på motorvägen blir han upplockad av den kvinna (Jessica Biel) som han drömmer om varje natt.

Nu börjar jakten på hans riktiga minne, vem är han och vad är hans uppdrag?

Filmen har en överraskande upplösning och slutet är kanske något för bra. Det som slog en, speciellt om man är lite av en sci-fi fantast är att filmen har stora likheter med Blade Runner och även andra ‘gamla’ sci-fi filmer, det märks att regissören har pluggat in den ‘gamla stilen’.

Men i det stora hela gillar jag hela filmen, den blev lite långtråkig med alla slagsmålsscener, de var lite för långa.

Nu är jag helt klart sugen på att se om den gamla Total Recall-filmen med Arnold Schwarzenegger för att se skillnaden mellan filmerna.

2 kommentarer

Under Film/TV

2 svar till “Total Recall

  1. Sofie

    Jag tycker också att dem har gjorrt ett bra jobb och är själv sugen på att se den gamla Arnold-versionen.

    Gilla

  2. JK

    Klart sevärd men hade själv sett lite mindre fighting och mer mystik men det är jag det 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.