the Hunger Games

Igår var JK och jag och såg the Hunger Games, jag behövde ett biobesök till innan den sista juni för att nå upp till guldmedlemskap på Bioklubben.

Det fanns egentligen inte någon film vi direkt ville se så valet föll på Hunger Games, bl a för att jag läst böckerna och bl a för att man trots allt hört en hel del om filmen.

Men… och det är ett stort men, det är absolut inte i klass med the Twilights-saga trots att båda böckerna är skrivna för unga.

Jag gillade böckerna även om de ibland blev lite långtråkiga (men det är ungdomsböcker vilket man måste tänka på) men även filmen blev tråkig, JK som inte läst böckerna började spela wordfeud efter ca 45 min in på filmen och då var det ytterligare nästen 2 timmar kvar av den.

Jennifer Lawrence passade bra som den truliga tonåringen Katniss Everdeen, däremot var min bild av Peeta Mellark (Josh Hutcherson) inte alls densamma som filmmakarnas. I boken upplevde jag att han var charmiga, större, och kärare.

En film är ju alltid baserad på en bok allt går ju självklart inte att genomföra, men jag tyckte de hade tappat bort en hel del, bl a att Katniss hela tiden under spelen och speciellt när hon sköter Peeta i grottan, tänker på hur de ska se ut för publiken och TV-kamerorna.

I slutet av boken blir de attackerade av mutanter, mutanter som är de döda hungerspelsdeltagarna, det tycker jag är synd att de inte tog med, det hade gjort filmen lite otäckare, nu var det mest glammigt och roligt, man fick absolut inte känslan av skräck, ångest och död.

Filmen passar unga tonåringar, men vuxna, nja.

3 kommentarer

Under Film/TV

3 svar till “the Hunger Games

 1. Jag tyckte att filmen var helt ok men efter att ha läst böckerna är dem helt klart att föredra. Däremot gillar jag Twilight-filmerna och böckerna 🙂

  Gilla

 2. JK

  Smaken är som baken 🙂 själv tycker jag det är en film som passar att hyra så man kan göra lite andra saker under tiden. Blir väldigt långrandigt annars. Men jag håller med om Twillight. Speciellt den filmen som kom förra året. Den var allt annat än rolig 🙂

  Gilla

 3. Stefan

  Kan ju inte hålla med dig då jag har somnat alla de tre gångerna jag försökt se twilight och inte gjorde det i hunger games.

  Jag jämför mycket med det som jag ser som orginalet Battle Royal som är mycket råare och vuxnare.

  Det är en välgjord och bra film och enligt mig offantligt mycket bättre än en dålig vampyr look a like, ungdomsfilm eller inte.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.