Avvisade känslor

Något som jag inte förstår är varför man hänger sig på en människa som inte vill ha med en att göra.

T ex om någon gör slut, att sörja är helt naturligt, men varför fortsätta tjata och förfölja den människan?

Ja du är kanske förälskad men om någon inte vill ha dig, är det inte då väldigt pinsamt att fortsätta försöka få den personen att vilja vara med dig?

Eller om en vän slutar att hör av sig och man har hört av sig ett par gånger och man inte får respons, är det då någon idé att fortsätta?

Om jag tar avstånd från mina vänner, familj och arbetskamrater och de försöker få kontakt med mig och jag avvisar dem alla, då är i alla fall jag nöjd när de slutar höra av sig till mig, för det var ju det som var min tanke.

Om jag sen vill ha kontakt med dem igen, så är det ju min sak att söka kontakten, och vill då någon inte ha kontakt med mig av någon anledning så måste jag acceptera det.

Jag varken kan eller vill förstå dem som blir upprörda för att man avvisar dem, oavsett anledning. Jag kan inte heller förstå dem som förföljer, misshandlar och t o m dödar den part som har gjort slut. Det är helt absurt.

Om man trakasserar någon oavsett anledning för att man känner sig avvisad tycker jag att man bör ta sig en funderare inåt och kanske t o m boka tid hos en terapeut för att bearbeta de känslor som gör att man inte kan släppa taget.

 

1 kommentar

Under Hälsa & Skönhet

Ett svar till “Avvisade känslor

  1. JK

    Det är tyvärr väldigt tragiska människor som inte lyckas se bortom sina egna känslor.
    Jag tror inte dessa personer egentligen har några riktiga känslor för målet av sin fixering utan dom blir bara representanter för något annat.
    För hade man verkligen haft riktiga känslor eller brytt sig så visar man respekt. Det gör man inte om man förföljer eller misshandlar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.