Tamara Drewe

Tamara Drewe är en helt galen engelsk film.

Tamara Drewe (Gemma Arterton) kommer tillbaka till huset på landet, hennes mamma har dött och det ska renoveras för att säljas, och granne med henne bor den kände författaren Nicholas Hardiment (Roger Allam) och hans fru Beth (Tamsin Greig) som driver en bed and breakfast.

Nicholas är konstant otrogen medans frugan sköter farmen och hotellrörelsen, det enda Nicholas gör är att trona vid huvudänden av bordet vid middagarna och prata om sitt författarskap med gästerna som alla är författar wannabees.

Tamara har det ihop med trummisen Ben (Dominic Cooper), medans hennes tonårsförälskelse Andy (Luke Evans) trånar i buskarna.

I byn finns också två tonårsflickor som hittar på massor av bus och är förälskade i Ben. De smiter in i Tamaras hus och skickar e-mail till Ben, Andy och Nicholas och bjuder in dem för ett knull i huset. Sen blir det ren kaos, Ben gör slut med Tamara och Nicholas blir hennes nye älskare.

Filmen är helt osannolik galen, så allvarlig samtidigt som alla karaktärerna är överdrivet komiska. Slutet är något överraskande, men känns rättvist på något sätt.

Rekommenderas till den som gillar den engelska galet svarta humorn.

Läs Movizines recension här

1 kommentar

Filed under Film/TV

One response to “Tamara Drewe

  1. JK

    Jag gillade den också. Det är visserligen en komedi men på det tydliga slaget utan det ligger under ytan. Karaktärerna har vissa överdrivna egenskaper medan resten av dem är helt normalt (mer eller mindre).

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s