Carrington

Carrington är en brittisk produktion om den engelska konstnären Dora Carrington (Emma Thompson) och hennes förhållande till den engelska författaren Lytton Strachey (Jonathan Pryce).

Carrington är en kvinna som vill leva för sin målning och blir alltid förälskad i sina motiv och inleder kärleksförhållande med dem. Hennes kärleksliv är intensivt och dramatiskt, men när hon träffar Lytton blir hon kär för första gången i sitt liv, och erkänner för honom att hon älskar honom. Trots att han är homosexuell flyttar de ihop och lever sida vid sida resten av livet.

Carrington gifter sig med Ralph Partridge (Steven Waddington) efter att han utövat utpressning mot både Carrington och Lytton, och trots att Lytton flyttar till Italien ett tag har han och Carrington regelbunden kontakt via brev. Carrington inleder dessutom en kärleksaffär med Ralph bästa vän.

Till slut inser Ralph att han inte kan sära på Carrington och Lytton och Lytton flyttar tillbaka till England, skaffar och inreder ett stort hus där de alla ska bo, men Ralph har träffat en ny kvinna som han vill leva med.

Filmen är dramatisk, sexig och sorglig.

I slutet dör Lytton och Carrington blir utom sig av sorg.

2 kommentarer

Under Film/TV

2 svar till “Carrington

  1. Sofie

    Låter som en film i min smak.

    Gilla

  2. JK

    Låter verkligen sorgligt och dramatiskt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.