Rallybrudar

Rallybrudar är en svensk film med den svenska filmeliten.

Eva Röse spelar den unga vetrinärassistenten Ulla som flyttar till Värmland för möjligheten att köra rally på ensliga skogsvägar.

Ulla lånar sin arbetsgivares bil när han är borta på semester och kör sin första rallytävling och vinner. Vilket gör att hon får blodad tand.

Till slut lyckas hon övertala bondflickan Birgitta (Marie Robertson) att bli kartläsare, Birgitta drömmer om Franrike och att få gå på konstskola i Paris. Birgitta har dessutom en Folkabubbla som de kan köra med, eftersom ingen annan vill låna ut en bil till tjejerna.

Efter sitt rally får de erbjudande från Citroen att köra en av deras bilar, men det visar sig att Citroen vill bara ha ett par snygga tjejer som kör omkring i deras bil på rally och visar upp sig. När tjejerna kraschar bilen får de sparken.

Hur ska de hitta en ny bil och pengar för att fortsätta, eller väljer de andra vägar?

Filmen är kul och spännande och lite ovanlig för att vara svensk film. Det är inte så mycket trams och löjliga kommentarer utan känns mer som en verklighetsskildring från 50-60-talet, hur svårt det var att vara tjej, att alla förutsätter att man ska stå vid spisen och föda barn.

1 kommentar

Under Film/TV

Ett svar till “Rallybrudar

  1. JK

    Det lät lite udda för att vara Svenskt. Inget elände som uppföljarna till Göta kanal med andra ord. Till och med jag känner hmm kanske något att se 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.