Julie and Julia

Julie and Julia är en må bra film. Inga hemskheter, inga mord, inget skräck, bara en trevlig film om två kvinnor i olika tidsåldrar som har en sak gemensamt, att laga mat.

Den ena hjälper till att skriva en kokbok, den andra lagar mat ur kokboken.

Julia Child spelas av Meryl Streep och Julie Powell spelas av Amy Adams. Filmen är baseras på kokboken av Julia Child, boken om Julia Child, bloggen av Julie Powell och är baserad på TVÅ sanna berättelser. Det ni 😉

Filmen börjar med att Julie Powell känner sig misslyckad eftersom hon inte klarar av att skriva klart den bok hon börjat med, medans hennes två vänninor har nått långt i karriären och dessutom har en av dem blivit en populär bloggare.

Därför bestämer hon sig för att börja blogga, men vad ska hon blogga om? Hon bestämmer sig för att laga alla recept i Julia Childs kokbok Mastering the Art of French Cooking, en kokbok hon kommer ihåg att hennes mamma lagat mat från när hon var barn.

Hon börjar bloggen och till en början känner hon att hon skriver bara för sig själv men till slut får hon massor av respons och tidningar börjar höra av sig till henne för att intervjua henne.

Parallet med Julies berättelse får man följa Julia Child när hon flyttar till Frankrike med sin man Paul Child som arbetar på den amerikanska ambassaden, hur hon vill hitta på något att göra och till slut bestämmer sig för att lära sig att laga mat och hamnar i en Cordon Bleu klass.

På en mottagning på ambassaden möter hon två franska kvinnor som håller på och skriver en fransk kokbok för den amerikanska marknaden men fått boken refuserad pga att den inte är skriven på engelska och de ber Julia Child hjälpa dem. Det blir ett åtta år långt projekt innan kokboken är klar.

Filmen är spännande och gullig, det är kul med de två paralella historierna, där man får följa de två kvinnorna i med- och motgång.

Rekommenderas varmt till alla som vill se en film med ett leende på läpparna.

3 kommentarer

Under Film/TV

3 svar till “Julie and Julia

 1. Låter bra, den ska jag försöka att se! 🙂

  Gilla

 2. Sofie

  Visst var den bra 🙂

  Gilla

 3. JK

  Som du säger det är en måbra film som inte har något farligt i sig. Det farligaste som kommer fram i filmen är orden styv kuk 🙂

  Den var trevlig att se på en lördagkväll.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.