Usla människor

För ca 9 mån sedan var vi tvungna att omplacera våra älskade sphynxkatter Bibi o Lussi.

I vårt fall handlade det om tidsbrist, efter att jag varit hemma pga sjukskrivning o andra orsaker skulle jag börja jobba igen och katterna var vana vid att ha någon hos sig hela dagarna.

En som vi trodde trevlig familj kom och var jätteintresserade, de var lite oroliga för äldsta dotterns allergi men hon var hemma hos oss efter skolan flera timmar och hon mådde bra.

Så katterna flyttade hem till dem, vi blev vänner på Facebook och vi mailade till och från om hur katterna hade det. Och jag fick alltid höra hur bra det gick och hur det funkade i familjen både med barnen och med att bada dem.

Helt plötsligt i höstas märkte jag att vi inte var vänner längre på Facebook, först ignorerade jag det, men det kom heller inga mail om katterna så jag blev misstänksam och skickade iväg ett mail och frågade hur det var med dem.

Inget svar, började titta igenom mammans logg på Facebook (som tur var är hon inte speciellt hemlig av sig) och såg att hon dels hade nytt mobilnr, öppet publicerat i loggen och dessutom lagt ut en annons på Blocket på katterna där hon skyller på dotterns allergi plus kaller dem för Lucifer och Belsebub pga deras ‘dåliga’ sätt med högljudda jamningar och klättringar.

Både jag och JK blev väldigt ledsna, speciellt eftersom det sista jag sa till dem innan de tog med sig katterna hem var att om det inte skulle funka skulle de höra av sig till oss och katterna skulle få flytta tillbaka till oss,

Självklart vill varken jag eller JK att de skulle flytta till ytterligare ett nytt hem, eller ännu värre – avlivas.

Så  om du läser det här, efter att inte ha svarat på varken mail eller sms vore jag tacksam om du kunde berätta vad som har hänt med våra katter, för jag ser dem fortfarande som våra, trots att de flyttade hem till er och jag skulle även väldigt gärna vilja ha en förklaring till varför du inte hörde av dig till oss om familjen fick besvär med katterna.

7 kommentarer

Under Djur

7 svar till “Usla människor

 1. Blir så arg när jag läser om katterna. kan inte folk förstå att det handlar om levande djur som känner och tänker. Skulle dom själva vilja bli omplacerade till ett fosterhem. Nej bu för dom som gör så här. Håller tummarna för att du hittar dom och om inte annars att dom kommer till ett hem som vill ha dom fullvärdiga familjemedlemmar

  Gilla

 2. Har ni inget annat telefonnummer eller adress till de här människorna?

  Om de har dem ute på Blocket måste det ju gå att nå dem den vägen annars.
  Fy sjutton vad sorgligt!

  Gilla

 3. Sofie

  Fy fan för vissa människor, usch vad dåligt 😦
  Hoppas verkligen att Bibi och Lussi har det bra var dem än är.

  Gilla

 4. JK

  Det var ett tugnt beslut att lämna våra katter och vi hoppades att vi hade hittat några som kunde ta hand om våra älsklingar med hjärta.
  Jag blir väldigt besviken och mycket ledsen då detta skedde utan att vi blev frågade om hjälp.
  Hur kan man göra detta utan att vända sig till oss. Vi ville ha och vill ha den bästa lösningen för alla. Varför vill inte alla det för? 😦

  Gilla

 5. Maria

  Men va i h-vette!! Jag var där när hon hämtade katterna och hörde mycket väl att hon sa att hon absolut skulle höra av sig om det blev några problem…hur kan man göra sådär? det är väl ingen handelsvara heller!? usch vad upprörd jag blir, och ledsen…dessutom har dom aldrig haft något dåligt beteende, tvärtom! Blir så ledsen för eran skull, och för Bibbi och Lussi 😦

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.