Djävulens fjäder av Minette Walters

Djävulens fjäder av Minette Walters är en något annorlunda kriminalroman.

Huvudpersonen är journalisten Connie Burns som är i Sierra Leone för att bevaka kriget, hon blir vittne till en misshandel och börjar rota i ouppklarade mord på prostituerade, men ingen är intresserad.

Senare skickas hon till Irak och träffar än en gång på mannen som misshandlade kvinnan i Sierra Leone och även denna gång när hon börjar rota upptäcker hon ouppklarade mord på kvinnor som ingen bryr sig om, och tillvägagångssättet är likadant som i Sierra Leone.

Samma dag som Connie ska resa hem till England blir hon kidnappad, men hon blir frigiven och vill inte berätta för någon vad som hänt.

Vilket leder till att man inte tror på henne. Väl i England hyr hon ett hus på landet för att gömma sig och slicka sina sår.

Där stöter hon på Jess, en kvinnlig bonde som inte har några vänner och alla pratar skit om i byn. Men de blir goda vänner. Båda bär med sig tunga ryggsäckar som sakta men säkert packas upp i förtroliga samtal.

Det är en mycket bra bok, jag har lyssnat på den. Minette Walters kan verkligen skriva på ett enkelt och bra sätt som gör att man inte tröttnar.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Böcker / Ljudböcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s