The Eagle

The Eagle är en historisk fantasy film, den handlar om den unge centurion Macus Aquila som kommer till den romerska besittningen i Britannien.  20 år tidigare var hans pappa där tillsammans med den 9e legionen försvann hann och den gyllene örnen.

Under ett anfall blir Marcus Aquila svårt skadade och får pga sina skador ett hedervärt avsked. Han blir konvalescent hos sin farbror.  Farbrorn spelas av Donald Sutherland.

Eftersom Marcus har fått avsked och pga sina skador har svårt att ta sig till med något får han idén om att han ska finna sin pappa och speciellt den gyllen örnen. Med sig får han slaven Esca.

Det är en storslagen film, med många vackra scener och spännande skådespelare, men den når liksom inte fram. Efter ett tag tappar man intresset, sen vaknar det till och försvinner. Vissa scener är extremt intressant och välgjorda medans andra känns som en transportsträcka.

Slutet är uppenbart och lite tråkigt, Marcus Aquilas pappa får självklart upprättelse och Marcus får ny tjänst inom den romerska armén.

1 kommentar

Under Film/TV

Ett svar till “The Eagle

  1. JK

    håller med dig. Efter ett tag blir det lite segt. Och lite för stolt slut.
    Varför gjorde man inget spännande av det hela istället?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.