Gullivers resor

Gullivers resor är en modern tappning av den välkända sagan av Jonathan Swift.

Jack Black spelar huvudrollen som Gulliver. Gulliver jobbar på posten på en stor tidning, han är kär i redaktören Darcy Silverman (Amanda Peet) för resesidorna men vågar knappt prata med henne, men det börjar en ny kille på postavdelningen som pratar med allt och alla och inom en snar framtid är han chef över Gulliver.

Till slut vågar Gulliver ta mod till sig och frågar hur man ska göra för att bli resejournalist, Darcy vill se prov på hur han skriver och frågar om han har något material och Gulliver ljuger och säger att han har massor. Han går hem för att försöka producera något men klarar självklart inte av det, men han kommer på den briljanta idén att kopiera från resehandböcker och resetidningar och Darcy blir imponerad.

Det första uppdraget Gulliver får är att åka till Bermudatriangeln för att bevisa att myten inte är sann. Att han får åka beror helt och hållet på att ingen annan vill åka. Så Gulliver sticker iväg, hyr en bår och ger sig ut på havet och reser in i dimman och hamnar i Lillput-landet.

Mycket stämmer bra överrens med boken, mycket är moderniserat. Kontentan är att Jack Black spelar samma roll i den här filmen som han gjorde i School of Rock, så filmen blir snabbt tråkig. Hade manuset och regissören styrt Jack lite mer hade det säkert blivit jättebra, men tyvärr inte den här gången. Det är faktiskt lite snarkvarning och det ska komma en del 2.

Är man ett fan av Jack Black gillar man säkert filmen en del, men vill man se Gullivers resor som Jonathan Swift skrev den, då får man leta på ett annat håll.

Läs mer om Gullivers resor på wikipedia

1 kommentar

Under Film/TV

Ett svar till “Gullivers resor

  1. JK

    Håller med det är mer Jack Black’s resor än något annat och det kan bli rätt enahanda efter ett tag. En film räcker men samma om och om igen är ingen höjdare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.