Att ge till välgörenhet

Än en gång läser vi braskande rubriker i tidningarna om att det finns oseriösa organisationer som samlar in pengar till vad de påstår välgörenhet, men en mycket liten del av pengarna går till det ändamål som de påstår att de samlar in pengar till.

Man säger också att man ska ge pengar till de organisationer som har ett 90-nummer eftersom de är kontrollerade, skänker större delan av sina pengar till ändamålet och har bra ekonomisk kontroll.

Personligen gillar jag inte de stora organisationerna heller, alltför stor del av de insamlade medlen går till tjänstemäns höga löner istället för att gå ut i verksamheten.

Att man betalar folk ute på fältet lön är helt ok, men jag gillar inte att ordförande för en organisatin uppbär miljonlön, det finns det ingen anledning till.

Overheaden (avdrag för övriga kostnader på skänkta pengar för t ex administration) är min käpphäst och därför skulle jag aldrig någonsin skänka pengar till organisationer som t ex Röda Korset, Rädda Barnen, Cancerfonden osv.

Läs mer i DN

1 kommentar

Under Pengar

Ett svar till “Att ge till välgörenhet

  1. Man bör även se över hur arbetsmiljön är för dem som samlar in pengar samt hur man samlar in också. Finns mycket skumrask där också.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.