Jakten på att vara med

Föräldrar av idag är så rädda för att deras barn inte får ‘vara med’ att de gör nästan vad som helst för att köpa kompisar till ungen.

Den senaste trenden är att arrangera temakalas på stan.

I SvD kan man läsa om kalas på Livrustkammaren, med föreläsning om prinsar o prinsessor, kungakronor på barnens huvud, utklädnad och fest i stil med medeltiden.

De flesta museum i Stockholm arrangerar temakalas, idag duger det inte med ett kalas på McDonalds eller temalek hemma med t ex fiskdamm.

Jag tycker att man borde lära sina barn att det är okej att inte vara som alla andra, att olikheter är bra.

Men de här föräldrarna har själva gjort allt för att passa in och ‘få vara med’ att det överför sin skräck för utanförskapet direkt på sina barn.

Och hur känns det för det barnet i klassen som inte blir bjuden eller vars föräldrar inte har 200-500 kr/person att hosta upp för dylika kalas.

Jag tycker att överkonsumtionen har nått ett kritiskt läge när vi lägger ut så mycket pengar på barnen som egentligen lika gärna kan leka i en skogsbacke med kottar o pinnar och tycker det är lika kul.

Har en arbetskamrat vars son går på en privatskola där det ska vara bio och McDonalds på kalasen, bio??? det är väl inget kalas.

Tänk om föräldrar ändå vågade att stå upp och stå ut för sina barn.

3 kommentarer

Under Pengar, Skola

3 svar till “Jakten på att vara med

 1. Jag håller också med. Men det gäller nog mest storstäderna för här finns det ingenting sånt. Det häftigaste man kan hitta på här är att ha barnkalaset i Bowlinghallen för 80:-/barn eller simhallen – men det är ganska få som gör det.
  Vi kör vanliga barnkalas eller halloweenfester etc. Det är nog roligare också!

  Gilla

 2. Du har så rätt.
  Vi lekte ute i skogen eller annanstans. Vi fick hitta på mycket själva.
  Och med tema-kalas. Låter som overload av information. kan man inte gå själv med sina barn på museum och prata genom vad man ser?

  Gilla

 3. Ja jag håller med. Blev också förskräckt när jag läste det där. Och antagligen ska föräldrarna överträffa varandra också.
  Någon förälder sa: att det går att hitta billiga presenter (typ pruttkuddar) för femtio kronor så det går att hålla ner priset. Men resten då?
  Glad att man inte är inne i den där svängen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.