Roséglögg

Så här i sista andningen inför det stora kalaset imorgon – julafton.

Och man jagar efter de sista julklapparna och ingredienserna till julbordet och upptäcker att glöggen är slut på systembolaget kan det vara bra med ett tips på en glögg att göra hemma själv.

Det här receptet hittade jag på Elle Mat & Vin

Roséglögg med stjärnanis och pomerans
75 cl • ca 15 min + tid att dra

Vad vore julen utan glögg? Den här rosévinsvarianten blir härligt röd och smakar lika gott varm eller kall.

• 1 flaska rosévin
• 1 1/2 dl strösocker
• 1–2 bitar pomeransskal
• 2 stjärnanis
• 1 msk kardemummakärnor
• 1–2 kanelstänger

Häll vin, socker och kryddor i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter tills sockret smält. Koka inte.
Låt glöggen svalna under lock och ställ sedan in den i kylen några timmar eller över natten så att den drar åt sig alla smaker. Sila och häll upp på väl rengjorda flaskor. Servera glöggen varm eller kall med lite is i.
Föredrar du lite starkare glögg, spetsa med vodka. Smaka dig fram.
Tips: Fyll en smal hink/avklippt petflaska med vatten, stjärnanis, strimlor av apelsinskal, kardemumma och kanelstänger. Stoppa ner flaskan, frys och ta sedan bort höljet.

1 kommentar

Under Recept & Mat

Ett svar till “Roséglögg

  1. Låter inte så dumt 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.