Havrekex

Det här receptet har funnit i min familj hur länge som helst, min mormor bakade de här kakorna till jul och även min mamma och mina mostrar gör det fortfarande.

Det är viktigt att man bakar ut dem så tunt som möjligt, de ska vara frasiga och tunna, då är de som godast.

Havrekex

1/2 kg havregryn

1/2 kg strösocker

1/4 kg smör

1/4 kg vetemjöl

2,5 dl kaffegrädde

1 tsk bikarbonat

Smörets smältes, sockret tillsätts tillsammans med havregryn och allt blandas väl. Grädden tillsätts och till sist mjölet väl blandat med bikarbonaten. 1 kkp mjöl sparas till utbakningen. Vila över natten.

Godast blir kakorna om man använder ett runt mått ca 5-10 cm diam, men man kan även använda sig av pepparkaksformar vilken form man vill

1 kommentar

Under Recept & Mat

Ett svar till “Havrekex

  1. mmmmm dom är ju så goda 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.