Kardemummamumma av Ernst

Jag älskar mumma och det här receptet tänker jag prova på julafton.

Ingredienser

Portioner: 1 kanna

Tid: 10 minuter

2 tsk kardemummakärnor
½–1 dl socker (efter smak)
3 dl madeira
2 flaskor porter
2 flaskor julöl

1. Stöt kardemummakärnorna med lite av sockret i en mortel. Blanda ner kardemummasockret och resten av sockret i madeiran. Rör om så att sockret löser sig och låt stå och dra en stund.

2. Häll upp i en fin kanna. Slå i porter och öl precis innan serveringen så att det skummar rejält.

Receptet är hämtat ur boken ”Jul med Ernst” (Ica Bokförlag).

Läs mer i DN

När jag letade efter en bild till den här bloggen kom jag över att annat recpet på mumma, lite mer sprit i (någon bra bild hittade jag däremot inte)

Stark mumma

Ingredienser
6 dl sherry
6 bitar Dansukker Rörsocker Bit
4 cl gin
1 porter
1 öl

Lägg sockerbitarna i en kanna och häll på sherryn och rör om tills sockret löst sig. Tillsätt gin, porter och öl.
 

Läs mer på Dansukker

2 kommentarer

Under Recept & Mat

2 svar till “Kardemummamumma av Ernst

  1. joakim

    Bara namnet låter ju gott, mumma 🙂

    Gilla

  2. Mumma är jättegott. Det gör Jan till varje jul. Fast med kardemumma har vi aldrig provat. Kunde kanske vara nåt.

    Ha för övrigt en lugn och skön jul.

    Margaretha

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.