Torsk med äggsås

En gammal klassiker, vi älskade den här rätten  jag o mina bröder när vi var små.

Torsk med äggsås

 

ca 6 hg torskfilé (eller annan vit fisk som t ex sej)

1,5 tsk salt

margarin

 

Ugnstemp

250 grader C i ca 30 min

 

Smörj en ugnsfast form med margarin. Gnid in filéerna med salt. Klicka på margarin. Stek fisken i ugnen ös med fiskspad.

 

Äggsås

1 msk margarin

2 msk vetemjöl

2,5 dl mjölk eller fiskspad/buljong

vitpeppar

1 hårdkokt hackat ägg

klippt persilja

 

Smält margarinet i en liten kastrull. Häll i mjölet. Rör om med en trägaffel och låt det fräsa på svag värme. Späd med mjölk/spad/buljong 1 dl i taget. Låt koka upp under omrörning efter varje spädning. Låt sjuda på svag värme. Krydda och häll i ägget.

Advertisements

1 kommentar

Filed under Recept & Mat

One response to “Torsk med äggsås

  1. Jag älskade den som barn också när mamma gjorde den 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s