Som havets nakna vind – Gustav Sandgren

Boken filmades 1968 och blev en stor succé, mer för att den innehåller erotik än för god skådespelarkonst.

Jag var inte riktigt införstådd med vad det var för bok när jag började lyssna på den. Jag trodde det skulle vara en berättelse om en sommarromans, men så var det inte.

Bokens huvudperson – Leander – är en ung man på 20 år som blir hemskickad från internatet för att han inte kan koncentrera sig på sina studier. Hans tankar upptas hela tiden av sex.

Väl hemma bestämmer sig hans tvillingsyster för att hjälpa honom på traven och mamman ger också sitt okej för petting och kyssar!!

Till ön kommer också en grannflicka med sina vänner, de ska föreställa sexuellt frigjorde och tillsammans med systern konspirerar de för att få Leander att ha sex med dem. Dessutom finns det en tjänsteflicka från Karelen med i bilden.

Mycket sex är det, och det märks att det är en man som har skrivit boken, för det handlar enkom om mannens njutning. Det finns över huvudtaget ingenting med om kvinnans njutning, utom vid ett tillfäller då systern berättar om en dröm där hon rider på en blå häst, som visar sig vara en penis. Och det vill hon prova med sin bror, och hon får då orgasm.

Det är ett vackert språk i boken, men tja ärligt den är ganska tråkig. Den är inte ens värd att läsas för varandra som ett litet förspel.

Är man nyfiken på boken visst kan man köpa den, men jag anser nog att det är slöseri med pengar. Det finns annan erotisk litteratur som är bättre.

2 kommentarer

Under Böcker / Ljudböcker

2 svar till “Som havets nakna vind – Gustav Sandgren

  1. Jens Peder, kul att du tycker lika, och syskon’kärlek’ och pedofili är inte okej i dagens samhälle, men jag tror tyvärr att det var mycket vanligare förr

    Gilla

  2. Jens Helmer Pedersen

    Jeg stiftede bekendtskab med bogen i 1973, da jeg var sytten år og syntes, at den var vældig ophidsende. Det var min fars og og han gemte den nede i kælderen sammen med andre pornoromaner. Det er sandt hvad du siger, bogen ser mest tingene fra mandens side og som andre romaner af slagsen er den ret urealistisk. Jeg tænker her på forholdet mellem Mejt Og Leander. De er lidt for villige til det seksuelle, når man tænker på de er søskende. Der er ikke den større skyldfølelse !

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.