Köttfärssås

Det här receptet är enkelt, det viktigaste är att det inte innehåller tomatpasta, det ska vara naturliga ingredienser. Är man lite vågad så gör man den på färska tomater (4-6 st beroende på storlek)  istället för på burktomat.

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

1 msk olja

2 msk margarin

200 g nötfärs

1 msk vetemjöl

1 brk krossade tomater

1 tsk salt

1 krm krossad svartpeppar

 

Skala och hacka lökarna. Fräs i olja och margarin. Lägg i köttfärsen och finfördela den med en gaffel eller stekspade till en grynig massa. Bryn den lätt. Strö över mjölet och rör om. Häll i krossade tomaterna och krydda. Låt såsen sjuda 15-20 min. Rör om emellanåt.

Servera ned nykokt pasta och ett gott lantbröd att suga upp såsen med.

Lämna en kommentar

Under Recept & Mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.