Blixtar och dunder (4/9)

I morse pratade jag med dottern i telefon och hon undrade om vi kunde handla lite grejer till henne. Det kunde vi självklart göra.

Så vi styrde kosan mot Macy’s vårt favoritvaruhus. Vi hittade det mesta hon ville ha.

Vi hade parkerat bilen i Macy’s p-hus, så när vi kör ut därifrån upptäcker vi att det regnar som bara den. Det är som om någon häller ut en hink med vatten hela tiden. Och det blixtrar och åskar. Man kan riktigt se blixtrarna, de blinkar till flera gånger på samma ställe.

Vi bestämmer att vi ska åka och äta, men det börjar regna ännu mer. Vad ska vi göra? Körbanan är full av vatten, det är som att köra båt fast på fyra hjul.

Jag tar GPSen och säger, vi kör till ett inomhuscentrum, då kan vi både äta och förströ oss. Jag letar på GPSen och hittar Festival Flea Market i Pompano Beach.

Det blir ett helt äventyr att ta sig det, det regnar hela tiden och åskan dundrar över oss, vi är mitt i åskvädret.

Till slut kommer vi fram, och vi tar oss direkt till Food Courten för att få i oss lite mat.

Sen går vi runt och kollar in alla små butiker. Det kallas för flea market men det är mer som ett liter affärscentrum med småbutiker av affärsidkare som inte är så stora så att de kan vara i de dyra köpcentrumen.

Mest säljs det smycken, kläder, skor och annat skräp. Den roligaste affären var nog Magoo’s som var en butik som importerade varor från Asien. Det var blandat med möbler, statyer, smycken och badrumsinredning.

Vi åkte hem och väl hemma känner jag att jag är sååå godissugen, jag har knappt ätit godis på 10 dagar och nu satte godistarmen verkligen igång. Vi åker till IKEA där har de svenskt.

Sagt och gjort, vi kollar adressen på datorn, knappar in den i GPSen och styr kosan mot IKEA Sunrise.

 Snabbt upp till restaurangen, det blev köttbullar för mannen och kyckling för mig. Med på brickan hamnade också en påse kexchoklad, en påse bilar och en paket singoalla-kex.

Efter maten strosar vi igenom varuhuset och hamnar till slut på Marketplace, där de säljer massor av svenska varor, gravad lax, köttbullar, Frödinge-tårtor, godis, kaffe, sill, kryddor, knäckebröd, herrgårdsost (vad jag har längtat efter ost), andra ostar, kaviar och kaffe. Det finns säkert fler varor men det här är på ett ungefär vad jag kommer ihåg vad de har.

 På vägen hem regnade det fortfarande men inte lika mycket, vi såg regnbågen över himlavalvet, i backspegeln gick solen ned.

3 kommentarer

Under Resor / Semester

3 svar till “Blixtar och dunder (4/9)

  1. Aha, det visste jag inte…

    Gilla

  2. annika

    bilarna idag är byggda för sånt här väder,men visst var man orolig

    Gilla

  3. Vilket väder ni har varit med om, tur att det funkade att köra. Själv har jag gått motorstopp i sån’t oväder. 😦

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.